S obzirom da je ljeto u jeku, sada je važnije nego ikad zaštititi kožu od sunca. Proizvode za njegu kože sa zaštitnim faktorom trebali biste koristiti tijekom cijele godine, čak i kad sunce nije pretjerano jako, ali posebno je važno koristiti ih kada sunce jako sja. Pogotovo ako imate rozaceju, jer je sunce jedan od glavnih okidača koji može uzrokovati pojavu upale.

Do rasplamsavanja rozaceje uzrokovane sunčevom svjetlošću dolazi jer se krhke kapilare oboljelih od rozaceje mogu lako oštetiti UVB zrakama, što rezultira vidljivim kapilaricama i crvenilom kože. Jeste li znali da samo nekoliko minuta sunčeve svjetlosti na koži sklonoj rozaceji može dovesti do crvenila?

Rezultati američkog istraživanja Nacionalnog društva za rozaceju u kojoj je sudjelovala 431 osoba pokazuje kako 80% osoba koje imaju rozaceju tvrde kako je boravak na suncu doveo do pogoršanja njihove rozaceje. Isti se broj složio da vrijeme provedeno na vrućini ima isti učinak. To ne znači da ne možete provoditi vrijeme na otvorenom, ali ako patite od rozaceje, pokušajte izbjegavati izlaganje suncu u vrijeme najveće vrućine i redovito nanosite SPF.

Drugo istraživanje Nacionalnog društva za rozaceju pokazalo je da je primjena kreme za sunčanje ili SPF-a pomogla u smanjenju učestalosti crvenila kod osoba s rozacejom. Kreme za sunčanje s titanijevim dioksidom ili cinkovim oksidom kao svojim aktivnim sastojkom su pokazale su se kao najboljim izborom. U Rosalique kremi koristimo titanijev dioksid, a također i 5 drugih aktivnih sastojaka koji djeluju na vašu rozaceju.

Na ovom smo blogu htjeli podijeliti i odgovoriti na neka često postavljana pitanja o Rosaliqueu i SPF -u.

1) Koji se SPF koristi u Rosaliqueu?

Koristimo SPF 50 u Rosaliqueu jer bi osobe koje pate od rozaceje trebale koristiti SPF 30 ili više kako bi njihova osjetljiva koža bila adekvatno zaštićena.

2) Štiti li Rosalique od UVA/UVB zraka?

Da, Rosalique štiti i od UVA i od UVB zraka. SPF u Rosaliqueu ima ocjenu 5* Boots, što ga čini savršenim za oboljele od rozaceje.

3) Mogu li i dalje preplanuti ako koristim SPF 50?

Da, i dalje možete preplanuti dok koristite SPF 50. SPF -ovi iznad 15 mogu vam čak pomoći da razvijete zlatni sjaj bez neugodnih nuspojava nezaštićenog tamnjenja.

4) Mogu li nanijeti Rosalique samo na zahvaćena područja lica ili to znači da će mi preplanuli ten izaći neujednačen?

Korištenje Rosalique -a samo na zahvaćenim područjima ne bi trebalo vidljivo utjecati na vašu preplanulost, ali preporučujemo nanošenje Rosaliquea po cijelom licu kako biste bili potpuno zaštićeni od sunca. Međutim, naše iskustvo je da često Rosalique želite nanijeti samo na područja zahvaćena crvenilom ili da vam ne treba puno Rosalique kreme da biste postigli učinkovito prekrivanje  crvenila. U tom slučaju, svakako nanesite svoju uoobičajenu SPF kremu i povrh toga Rosalique u željenoj količini i bit ćete adekvatno zaštićeni.

5) Koliko traje SPF? Trebam li se ga obnoviti tijekom dana?

U oblačnim danima ilia ko većinu dana provodite u uredu, nanošenje Rosalique kreme ujutro vjerojatno bi vas zaštitilo veći dio dana. Međutim, ako sunce sja jako, ako duže vrijeme provodite vani, sunčate li se ili imate aktivno izbijanje rozaceje, trebali biste obnoviti svoj SPF otprilike svaka 2 sata.

6) Ne dobivam lako opekline od sunca, trebam li još uvijek SPF?

Da, trebali biste svakodnevno koristiti SPF kako biste zaštitili kožu od širokog spektra štetnih UV zraka. Minimiziranje prodiranja UV zraka u kožu važno je jer one mogu potaknuti razne kožne poremećaje, kao i prerano starenje.