Kada nastupe zimski mjeseci, to može biti teško vrijeme za osobe s rozacejom i kožom koja je sklona crvenilu. Područja na licu koja su inače ružičasta mogu brzo postati svijetlo crvena i upaljena, pa čak i s izraženim nepravilnostima ili vam se lice na dodir mogu činiti grube teksture. Ako se ne tretira, može biti i prilično bolno. Uz malo brige o sebi i nekoliko manjih prilagodbi, možete se nositi sa simptomima rozaceje, spriječiti buktanje i živjeti normalno. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

  1. Hidratacija, hidratacija i opet hidratacija

Sigurni smo da ste to već čuli tisuću puta, ali kako se vaša koža suši na zimskoj hladnoći, postaje sve nadraženija. Ako patite od rozaceje ili crvenila kože, ključno je održavati kožu dobro hidratiziranom tijekom dana, kako biste se borili protiv potencijalnog pucanja kože i suhih mrlja. Obavezno koristite proizvode koji su osmišljeni za osjetljivu kožu i koji ne sadrže sastojke koji potencijalno mogu iritirati ili dehidrirati kožu. Odlučite se za nježne, hidratantne proizvode u svakom koraku svoje rutine njege kože i po potrebi ponovno nanesite tijekom dana.

  1. Kontrola temperature

Kako iznutra, tako i izvana, kontrola temperature ključna je za suzbijanje simptoma rozaceje i crvenila kože. Pokušajte održavati relativno dosljednu temperaturu tijekom dana i nemojte se izlagati pretjeranim promjenama temperature ako je ikako moguće. Može biti primamljivo, kada uđete u automobil u ledeno zimsko jutro, pokrenuti grijanje i usmjeriti ga u lice prije nego što vam nos poplavi. Izbjegnite ovo ako možete! Ta potpuna promjena temperature može uzrokovati buktanje kože. Isto tako, vruća šalica tople čokolade ili čaja može biti nevjerojatno primamljiva u prohladno zimsko poslijepodne. Nemojte napitak piti dok je prevruć, već pričekajte da se malo ohladi kako ne biste riskirali da vam vruća para napravi izbijanja na koži.

  1. Iznutra prema van i obrnuto

Važno je upravljati promjenama u izloženosti koje će vaše lice doživjeti tijekom dana. Vanjsko će vrijeme biti hladno i zatezati će vase lice, dok u zatvorenom može biti topao i suh zrak od kamina i centralnog grijanja. Taj prelazak iz jedne krajnosti u drugu možete ublažiti pokrivajući lice. Koristite šal, kapuljaču ili nešto slično kada izlazite van i izbjegavajte ekstremne izvore topline, kao što su grijač ili pećnica, neko vrijeme nakon što se vratite unutra.

  1. Zaštita od sunca

Sunčeve UV zrake najveći su okidač za kožu s rozacejom. Moglo bi se činiti kontraintuitivnim koristiti zaštitni faktor kada ste usred zime i niste vidjeli sunce danima, ali to je apsolutno važno kako biste izbjegli crvenilo kože. To se može učiniti na dva načina – prvi je očit – nanošenjem kreme za sunčanje! To bi, u idealnom slučaju, trebalo raditi tijekom cijele godine, pa tako i zimi. Koristite barem SPF 30 kako biste spriječili posljedice izlaganja sunčevim zrakama. Drugi način je izbjegavanje izravnog izlaganja suncu. Možete odabrati elegantnu vunenu zimsku kapu s obodom kada ste vani i ne zaboravite spustiti zaštitu od sunca kada ste u automobilu duže vrijeme.

  1. Prekrivanje (nježno) – ako želite

Ne mislimo da bi se itko trebao sramiti svoje rozaceje ili crvenila, ali također znamo da se zbog toga mnoge naše lijepe korisnice osjećaju nesigurno. Zbog crvenila se možete osjećati nelagodno, a naravno ono što se može dogoditi kada vam je nelagodno je… još više crvenila. Ako vam je ugodnije prekriti crvenilo, učinite to! Pri tome, pazite opet da izbjegavate sve proizvode koji bi dugoročno mogli učiniti vašu kožu još nadraženijom.

Rosalique je osmišljen za osjetljivu kožu oboljelih od rozaceje i ne samo da će vam pružiti trenutnu pokrivenost, već i nježno liječi upalu kože. Istraživanja su pokazala da Rosalique smanjuje crvenilo kada se koristi svakodnevno tijekom 6-8 tjedana. Nadalje, pruža prekrasan, prirodan izgled prekrivanja, a također vas štiti od UV zraka širokog spektra kroz svoj SPF50.

 

Nadamo se da su vam ovi savjeti korisni dok se tijekom zime borite sa simptomima rozaceje. Brigom o sebi možete spriječiti dodatno buktanje rozaceje i osjećati se sjajno u svojoj koži!